Esp | Ned  

  


Wie zijn wij Agenda Fotos Mediatheek Links Contact

 

Het Spaans-Amerikaans Genootschap te Rotterdam (A.H.A.) werd in 1947 opgericht en is ingeschreven bij de Kamer van koophandel in Rotterdam als een vereniging zonder winstoogmerk. Het doel is om de kennis van het Spaans, de cultuur van Spanje en Latijns-Amerikaanse landen te verbreiden.

Het Spaans-Amerikaans Genootschap te Rotterdam werd in 1947 opgericht en is aangesloten bij de Unie van Iberische en Latijns-Amerikaanse genootschappen in de Benelux, het centrale orgaan en de coördinator van de Spaanse culturele verenigingen in België, Nederland en Luxemburg.

Ons aktiviteiten zijn:

- Conferenties: Ontmoetingen in het Spaans en soms in het Nederlands met presentaties over geschiedenis en cultuur.
- Bijeenkomsten:
Ontmoetingen waarin we artikelen in het Spaans lezen en bespreken.

Van tijd tot tijd presenteren wij ook musikale activiteiten, lezingen of film vertoningen.

Daarnaast organiseren we elke twee manden een Leeslub, waarin we boeken van spaanstalige schrifvers lezen, analyseeren en discuteren.

Verder circuleerd elke drie manden en boletín informativo met artikelen over de aktiviteiren, over de leden en met socioculutrelen artikelen uit spaanstalige landen.

De A.H.A. steunt culturele evenementen georganiseerd door ambassades van Spaans sprekende landen, door het Instituto Cervantes in Utrecht of zusters verenigingen van de Unie van verenigingen die dezelfde doelstellingen hebben.

De leden kiezen een keer per periode het bestuur. Het bestuur is momenteel samengesteld uit drie leden, die de functies bekleden van: voorzitter, secretaresse en penningmeester. De A.H.A. heeft bovendien een commissie van activiteiten die gericht is op de ontwikkeling van het Genootschap op het gebied van artistieke en culturele projecten.

De lidmaatschap bij het Spaans-Amerikaans Genootschap te Rotterdam is voor iedereen open. Momenteel kost het lidmaatschap 40,00 € per saison.


Inschrijfformulier:    

Voor meer informatie over het Spaans-Amerikaans Genootschap te Rotterdam en uw lidmaatschap kunt u contact opnemen met ons secretaris.